Rólunk

A zalaegerszegi Belgian Restaurantban, vagy magyaros nevén az Egurzegh Belga Söröző és Étteremben többek között egy régi belga szokással is megismerkedhetünk. Belgiumban egy régi rendelet értelmében éjfél után nem szolgálhatják ki sörrel vendégeiket a pincérek. Az immár több mint 100 éves Kossuth utcai ház pincéjében helyet kapott étteremben valamennyi óra 11 óra 55 percet mutat, így itt soha nem jön el ez a pillanat. :)

A hely számtalan ital- és ételkülönlegességet kínál vendégeinek. Hatféle csapolt és több mint 50 féle üveges sört találunk itt, köztük olyan különlegességeket, mint a málna- vagy meggysör – Belgiumban ugyanis különböző gyümölcsökkel próbálják még finomabbá tenni ezt az italt. Az alkoholtartalmat illetően is széles a választék, a 3,6%-ostól kezdve egészen a 12%-os Bush-ig kínálják a söröket a vendégeknek és így próbálnak egy kis ízelítőt adni abból a több mint 1000 féle választékból ami Belgiumban található. Az ital mellé természetesen étel is dukál, amiből szintén nincs hiány az étteremben. Az étlapon az előételektől, a főételeken át egészen a desszertekig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Külön finomságokat kínálnak a kisebb étvágyúaknak és a vegetáriánusoknak, valamint a „belgásított” különlegességeket szerető vendégeknek. 

Az étterem-söröző boltíves régi termében 80 fő, kistermében 12-15 fő, a rendezvényteremben mintegy 80 fő magas színvonalú kiszolgálására van lehetőség. Söröző létére az rendezvénytermükben gyakoriak a magyar borokat népszerűsítő borvacsorák is. Nyáron 80 férőhelyes hangulatos kerthelyiség áll a vendégek rendelkezésére.

Az étterem vállalja családi (esküvők, ballagások, legénybúcsúk) illetve céges rendezvények színvonalas lebonyolítását, akár kitelepülve is.

A söröző 2005-ben a szakmai zsűri szerint, 2006-ban a vendégek szavazatai alapján lett Zalaegerszegen az év vendéglátóhelye. Elnyerte még 2003-ban az ínyenctúrák Magyarországon diplomáját, valamint 2006-ban a kamarai védnöki táblát is. 

Amennyiben ön is szeretne megismerkedni a belga (sör)kultúra hagyományaival vagy egy jót szeretne enni, térjen be ön is Zalaegerszegen a Belga Étterem és sörözőbe!

VISSZA A NYITÓLAPRA | LAP TETEJÉRE

Menü
Menü